Direktlänk till inlägg 6 juli 2014

2013 - Åsas och Mayas Dalarnaresa

Av RoseMarie - 6 juli 2014 18:15

23/8

Av olika orsaker kom vi inte iväg förrän vid fem-tiden, vi tankade och åkte upp på Stallbackabron när lampan för glödtändningen började blinka, samtidigt som fläkten började låta konstigt. Vi ringde hem till Jörgen, som sa åt oss att köra åt sidan (på bron!?) och stänga av bilen för att sedan ringa till Jimmy. Som tur var, för oss, var Jimmy kvar på verkstaden och vi kunde sakta köra dit. Efter två timmar hade Johan och Jimmy lokaliserat och åtgärdat felet, glapp i kontakten till batteriet, och vi kunde lätt stressade fortsätta mot dalarna.

Vi körde på och tog bara ett par korta pauser, men när vi kom till Lindesberg orkade vi inte mer, utan parkerade för natten. Då hade klockan nästan hunnit bli elva.


24/8

Åsa vaknade tidigt och var lite frusen, så hon klev upp satte på kläder och startade värmen, medan Maya låg kvar i sängen till närmare halv sju innan hon klev upp. Vi kom snabbt iväg och stannade inte förrän på en rastplats strax före Borlänge för lite frukost. Det var gott med lite risgrynsgröt! Mätta och belåtna for vi sedan mot först Falun, där vi svängde av mot Sundborn och Lilla Hyttnäs. Det var här som Karin och Carl Larsson bodde med alla sina barn. Vi har varit här förut, men då var det mitt i vintern.


När vi sett nog, åkte vi tillbaka till Falun, där vi tog en snabb sväng in på Gruv-shoppen. Maya ville ha lite fler minnen och även sådant hon kunde visa sina elever. Därefter for vi vidare mot Nusnäs för att kolla in hur man tillverkar dalahästarna! Maya har ju aldrig varit här, trots nästan fem år i Dalarna! Vi köpte också lite olika souvernirer till familjen.


Nästa punkt på programmet var Zorngården, men det var någon slags tävling inne i Mora, det var folk överallt! Så vi struntade i Zorngårdenmuseetgården denna gången, den står nog kvar till en annan gång. Vi rullade vidare och stannade till vid en rastplats med servering, där vi köpte våffla o pannkakor med grädde/glass och färska jordgubbar i lag, smaskens!


med mat i magen åkte vi sedan vidare genom Malung mot Lisskogens rastplats, där vi gjorde ett längre uppehåll. Men Maya ville inte övernatta där, så vi åkte vidare. En dryg mil efter Stöllet passerade vi ett fint ställe vid en näckrostjärn, vi vände och åkte tillbaka för att övernatta där. Åsa hade varit där tidigare visade det sig. Kvällen avslutades med lite kortspel innan det var dax att lägga sig.


25/8

Vaknade tidigt, det kändes behagligt i bilen, tills vi kollade termometern: 14 inne och 8 ute!!! Igårkväll hade vi en diskussion med Jörgen om var vi egentligen befinner oss. Efter att ha kollat med GPS kom vi fram till att vi stod vid Mjögtjärnen, strax norr om Vägsjöfors. En fin plats, väl värd att stanna vid! 

Vi åkte iväg tidigt och stannade till vid Tössebergsklättens rastplats för lite frukost. Det var lite trolskt, med dimman som låg över sjön nedanför oss! Vi festade till det med omelett och skinka till frukost, lite vardagslyx!  




Mätta och glada åkte vi vidare mot Karlstad och stannade till vid en Statoiltapp för att köpa oss var sin glass. De hade mjukglass och de var enorma, de största vi sett! Vi klarade bara att äta hälften, sedan fick vi slänga resten. När glassen var slut åkte vi vidare mot Kristinehamnoch ut på väg 26 utmed Vänern mot Mariestag, Götene, Lidköping och hem.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av RoseMarie - 8 juli 2014 21:41

8/7Vi började med att åka till PR husbilar i Sollebrunn för att köpa gasol, därefter styrde Jörgen mot Vårgårda och E20. Planen var att hinna till Naturkompaniet i Borlänge innan de stängde, vilket var kl 20. Vilket vi klarade med råge, vi var där re...

Av RoseMarie - 6 juli 2014 18:09

I år hade Jörgen bestämt sig för att tillbringa sin semester på egen hand, och jag hade ingen större lust att sitta ensam hemma, dessutom hade jag sett fram mot att åka ut med husbilen hela året, som tur var erbjöd Maya sig att göra mig sällskap så a...

Ovido - Quiz & Flashcards